
Friterte kroketter med blåskjell
Enkel fritering i panna.
200 g kokte blåskjell (grovhakket)
2 ss meierismør
2 ss finhakket sjalottløk
2 ss hvetemel
3 dl helmelk
Salt
Pepper
Muskatnøtt
Panering og fritering
Hele egg
Hvetemel
Panco
Frityrolje
Til servering
4 ss aioli
4 båter sitron
4 ss finhakket persille
Start med å varme opp melken i en kjele. Smelt smør sammen med finhakket sjalottløk, ha i hvetemelet. La det surre i 2 min før du har i den varme melken. Rør godt med en visp til sausen er jevn og tykk. Kok så i ca 5 min. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Avkjøl sausen for så å blande i de kokte blåskjellene. Form massen til små kuler og paner i rekkefølgen hvetemel, egg, panco, egg og panco. Dette kalles dobbelpanering å gjør at de ikke sprekker. Friter krokettene i olje på 180°C til de er gyldene. Legg de over på kjøkkenpapir.
Server med en god skje med hvitløksmajones, finhakket persille og noen dråper frisk sitron.
Oppskrift: Adrian Løvold