Dampede blåskjell i lag med trøndersk spekepølse

Fra boken "Velkommen av havet" av Kari H. Bachke Andresen.
Oppskrift av Lars Erik Vesterdal. Foto: Mari Vold

Denne oppskriften er beregnet til 4 Porsjoner

Dette trenger du:
1 løk
2 fedd hvitløk
200 g spekepølse
50 g smør
1 kg blåskjell
1 flaske kraftig øl
1 kvast persille
1 bunt gressløk
2 vårløk
100 g spinat

 

Slik gjør du
Kutt løk, hvitløk og spekepølse i terninger. Stek dette i smeltet smør i en vid kjele.
Tilsett vaskete blåskjell og tøm på ølet. Damp dette til skjellene har åpnet seg.
Tilsett finkuttet persille, gressløk, vårløk og spinat helt mot slutten.
Server straks sammen med nybakt brød og det samme type øl som skjellene er dampet i.