
Blåskjellsuppe med norske rotfrukter og øl
Fra boken "Velkommen av havet" av Kari H. Bachke Andresen.
Oppskrift av Bjørnar Buserud. Foto: Mari Vold
Denne oppskriften er beregnet til 4 Porsjoner
Dette trenger du:
Blåskjellsuppe
½ kg blåskjell
4 dl godt mildt øl
50 kg løk
100 g havrerot
100 g skorsonerrot (kalles også fattigmannsasparges, og kan kjøpes i butikker med rikholdig grønnsakutvalg)
50 g purreløk
50 g pastinakk
50 g persillerot
Olje til steking
4 dl fløte
Blåskjell
½ kg blåskjell
1 løk
1 kvast timian
2 dl mildt øl
Favoritturter
Valnøtt olje
Slik gjør du
Dette er en god suppe med noe annet i . Når det gjelder øl er det viktig at det ikke er et øl med så mye humle, noe som vil gjøre det til en bitter suppe. Bortsett fra det er nok favorittølet ditt det beste valget.
Blåskjellsuppe
Rens skjellene.
Damp dem med løk og øl til en kraft.
Kutt grønnsakene i like store biter, og fres i olje til de er blanke.
Tilsett kraften, og kok på middels varme i 30- 40 minutter. Blåskjellene fra kraften kan du bare kaste, da disse blir seige av lang varmebehandling. Når det er igjen 10 minutter av kokingen, tilsett fløte.
Kjør til en glatt suppe på blender, og smak til med salt og pepper.
Blåskjell
Rens skjellene.
Fres løken blank, ha i timian og øl, og gi det et oppkok.
Tilsett blåskjellene og damp til de åpner seg.
Fjern halvdelen av skjellene uten muskel og anrett på suppa. Topp gjerne med en frisk salat med dine favoritturter og en god valnøtt olje.