Blåskjell Confit - fettpresset skjell

Fra boken "Velkommen av havet" av Kari H. Bachke Andresen.
Oppskrift av Eivind Austad. Foto: Mari Vold

Denne oppskriften er beregnet til 4 Porsjoner

Dette trenger du
1 kg blåskjell
Løk
Godt fett/olje
Estragon eller en god urt etter eget ønske

Slik gjør du
Confit er når du koker noe i sitt eget fett og konserverer det. Det er vanskelig å finne mye blåskjellfett, og det holder seg ikke spesielt bra. Men jeg kaller det confit uansett.

Fres av blåskjell med litt løk i ei stor, nesten rykende varm gryte. Ønskelig er så mye skjell at du har to lag i gryta, men ikke mer.

Hell i en god raps- eller olivenolje til det nesten dekker de nederste skjellene. Her er det brukt en olivenolje fra Toscana som har en del peppersmak.

Tilsett estragon eller en annen god urt og legg på lokk. Når skjellene dampes, kommer kraft ut og olje blir presset inn i skjellene. Når skjellene er ferdig er de fulle av olje, smaker nydelig og ser kjempesexy ut.